24 Ağustos 2016 Çarşamba

Gülçin Karadeniz'in Kurabiyeleri

Merhaba,

Size üzerini şeker hamurları ile süslemeniz için kurabiye tarifi vermek istiyorum. İşte malzemeler:

3 su bardağı+ 1 çorba kaşığı (ne tepeleme ne de silme) un
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
250 gr. tereyağ

Hepsini yoğurun, merdane ile açarak şekillendirin ve 175 derecede 20-25 dak. pişirin.  Ben açıkçası bu sefer aylar önce aldığım maalesef zamansızlıktan kullanamadığım malzemeleri, kalıpları denemek için tam istediğim renk ve şekilleri kullanamadım. Dediğim gibi sadece elimdekiler neler yapıyor görmek istedim. Özellikle üçüncü fotoğraftaki yaylı kalıplar çok işe yarıyor onu gördüm. Diğer kalıpları kullanmak zor şeker hamurunu ince kullanmakta fayda var.  




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder